Skip to the content
ZIP Line Fortica

Doživite nezaboravno iskustvo spuštanja niz ZIP LINE ukupne dužine 1000 m sa prekrasnim pogledom na Mostar i okolicu.

Na raspolaganju su dvije sajle dužine 570 i 430 m koje povezuju dva uzvišenja iznad Mostara, a osim toga nudimo i dječiji ZIP LINE dužine 20 i 50 m.

Svi korisnici na raspolaganju imaju kompletnu zaštitnu opremu vrhunskih svjetskih proizvođača, a prije spuštanja prolaze kratku obuku korištenja opreme.

Maksimalna brzina koja se postiže prilikom spuštanja je 90 km/h u zavisnosti od vjetra i težine korisnika.

Polazno mjesto za sve aktivnosti je planinski dom koji se nalazi kod državne zastave BiH, a nakon spuštanja je osiguran povratak na polaznu tačku.

Naši iskusni instruktori će se pobrinuti da vaše spuštanje bude bezbjedno i zabavno iskustvo, a pored pojedinačnog spuštanja nudimo i ZIP LINE tandem.

ZIP Line usluge

Opis usluge

DJEČIJI ZIP LINE

Zip line dužine 20m isključivo za djecu uzrasta do 10 godina. Lokacija je pristupačna tako da roditelji mogu posmatrati ili po želji/potrebi pridržavati dijete dok se spušta. Cijena uključuje tri spuštanja sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora.

5,00 BAM

MALI ZIP LINE

Zip line dužine 100m pogodan za sve (djecu i odrasle) koji mogu samostalno da se spuštaju i upravljaju ručnom kočnicom. Cijena uključuje jedno spuštanje sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora.

10,00 BAM

VELIKI ZIP LINE

Veliki zip line ima dvije sajle dužine 570 i 450m i namjenjen je za punoljetne osobe težine od 50 do 110kg. Maloljetne osobe mogu koristiti zip line isključivo uz saglasnost roditelja. Cijena uključuje kratku obuku, po jedno spuštanje na obe sajle sa korištenjem opreme, asistenciju tri instruktora, te prevoz do polazne tačke.

50,00 BAM

ZIP LINE TANDEM

Za osobe težine manje od 50kg i za one koji ne žele samostalno da se spuštaju, organizujemo tandem spuštanje sa našim osobljem na velikom zip line. Cijena uključuje kratku obuku, po jedno spuštanje na obe sajle sa korištenjem opreme, asistenciju četiri instruktora, te prevoz do polazne tačke.

60,00 BAM

ABSEIL (RAPPEL)

Spuštanje užetom niz stijenu visine 30m, namjenjeno za punoljetne osobe težine do 110kg. Maloljetne osobe mogu koristiti abseil isključivo uz saglasnost roditelja. Cijena uključuje kratku obuku, spuštanje užetom uz korištenje opreme i asistenciju dva instruktora a u pravilu se izvodi nakon spuštanja niz Zip line, tako da se cijena kombinuje sa uslugom velikog zip line.

10,00 BAM

Zimsko

Radno vrijeme

U periodu zimskog računanja vremena ZIP LINE će raditi samo danima vikenda od 10h do 17h ako su vremenski uslovi povoljni.

Za sve koji dolaze van Mostara poželjna je rezervacija.