Skip to the content

Park Fortica nudi mnoštvo staza za hiking a svakako najatraktivniji je obilazak uzvišenja Stolac na kojem se nalazi nekoliko bunkera iz II svjetskog rata kao i ostatci žičare kojom su iz grada dopremani hrana i municija. Upravo na tom uzvišenju, na lokalitetu "đavolje stepenice" sa dva pravca uspona ocjena A (lakši uspon) i C (srednje teški), koja vas vodi na sami rub uzvišenja sa kojega se pruža prelijepi pogled na stari dio grada i stari most. U planinskom domu možete dobiti upute odnosno usluge vodiča kao i najam opreme za via feratu.

Opis usluge

DJEČIJE PENJALIŠTE

Umjetno penjalište na kamenoj fasadi planinskog doma visine 5m sa dva smjera namjenjeno za djecu uzrasta do 10 godina. Cijena uključuje dva penjanja sa korištenjem opreme i asistenciju instruktora (osiguravanje).

5,00 BAM

MALO PENJALIŠTE

Penjalište na prirodnoj stijeni visine 5m sa dva smjera namjenjeno za početnike. Cijena uključuje kratku obuku, dva penjanja sa korištenjem opreme i asistenciju instruktora (osiguravanje).

10,00 BAM

VELIKO (SPORTSKO) PENJALIŠTE

Sportsko penjalište na prirodnoj stijeni visine 30m sa 11 smjerova namjenjeno isključivo za iskusnije penjače ili za one koji su prošli obuku na malom penjalištu. Cijena uključuje prevoz, kratku obuku, penjanje za sat vremena sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora (osiguravanje). Za ovu uslugu obavezna je prethodna najava.

50,00 BAM

HIKING + VIA FERATA

Hiking planinarskim stazama uz obilazak utvrda iz I i II svjetskog rata te lokaliteta vojne žičare.

Postoje 2 Via Ferata linije, lakša (Ocjena A) i srednje teška (Ocjena C) a obe izlaze na isti vidikovac sa kojeg se pruža pogled na stari grad Mostar sa starim mostom.

Via Ferata uključuje i prelazak preko visećeg mosta.

Cijena vodiča po dogovoru.

Najam opreme za feratu:

  • Kaciga i rukavice 5 BAM
  • Pojas 5 BAM
  • Ferata set 10 BAM

Zimsko

Radno vrijeme

U periodu zimskog računanja vremena ZIP LINE će raditi samo danima vikenda od 10h do 17h ako su vremenski uslovi povoljni.

Za sve koji dolaze van Mostara poželjna je rezervacija.