Skip to the content
Brdski biciklizam

Na širem području Parka Fortica kao i planine Velež markirano je preko 200 km staza idealnih za brdski biciklizam koje možete obilaziti sami ili sa našim vodičima. U planinskom domu možete dobiti besplatan primjerak džepne karte sa svim ucrtanim stazama, a na raspolaganju su i bicikla za najam. Posebna ponuda je najam električnih bicikala. Na raspolaganju su različite staze od jednostavnih za početnike i djecu do ekstremnih za iskusne bicikliste željne avanture.

Kartu sa ucrtanim stazama možete preuzeti i na sljedećem linku:

http://hercegovina.ba/index.php/bs/publikacije?start=20

KMZ prikaz staza možete preuzeti na

http://prenj.mtb.ba/

Opis usluge

MTB BICIKLA

Dnevni najam bicikala i opreme, za brdski biciklizam. Cijena uključuje prevoz bicikala do željene lokacije u Mostaru. Na raspolaganju je 5 bicikala.

25,00 BAM

E-BIKE

Dnevni najam električnih bicikala i opreme, za brdski biciklizam. Cijena uključuje prevoz bicikala do željene lokacije u Mostaru. Na raspolaganju su 2 bicikla.

50,00 BAM

ORGANIZOVANE TURE

Poludnevne ture u okolici Mostara sa lokalnim prevozom po potrebi. Cijena je iskazana po osobi a uključuje organizaciju ture, prevoz i usluge vodiča.

15,00 BAM

MOUNTAIN DŽIP SAFARI

Cjelodnevni izlet džipom na planinu Velež (1897 m.n.m.) uz obilazak austrougarskih utvrđenja i ruševina vojnog objekta na vrhu. Sa vrha se mogu vidjeti sve planine Hercegovine a pruža se predivan pogled na dolinu Neretve te Mostar i okolinu. Također pri dobroj vidljivosti moguće je vidjeti jadransko more i ušće Neretve. Cijena je iskazana po osobi uključuje prevoz, usluge vodiča, osvježenje i korištenje dvogleda, a minimalan broj osoba je 4.

50,00 BAM

Zimsko

Radno vrijeme

U periodu zimskog računanja vremena ZIP LINE će raditi samo danima vikenda od 10h do 17h ako su vremenski uslovi povoljni.

Za sve koji dolaze van Mostara poželjna je rezervacija.