Skip to the content
Penjanje

Za sve koji žele iskusiti alpinizam pripremili smo jednostavne i kratke smjerove u prirodnoj stijeni, a za najmlađe tu je i vještačko penjalište na kamenoj fasadi našeg planinskog doma. Za one nešto iskusnije postoji i sportsko penjalište "Stolac" sa 13 smjerova koje je zbog svoje orjentacije idealno za ljetni period.

Naši instruktori nude kratku obuku a moguće je dobiti i časove penjanja.

Opis usluge

DJEČIJE PENJALIŠTE

Umjetno penjalište na kamenoj fasadi planinskog doma visine 5m sa dva smjera namjenjeno za djecu uzrasta do 10 godina. Cijena uključuje dva penjanja sa korištenjem opreme i asistenciju instruktora (osiguravanje).

5,00 BAM

MALO PENJALIŠTE

Penjalište na prirodnoj stijeni visine 5m sa dva smjera namjenjeno za početnike. Cijena uključuje kratku obuku, dva penjanja sa korištenjem opreme i asistenciju instruktora (osiguravanje).

10,00 BAM

VELIKO (SPORTSKO) PENJALIŠTE

Sportsko penjalište na prirodnoj stijeni visine 30m sa 11 smjerova namjenjeno isključivo za iskusnije penjače ili za one koji su prošli obuku na malom penjalištu. Cijena uključuje prevoz, kratku obuku, penjanje za sat vremena sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora (osiguravanje). Za ovu uslugu obavezna je prethodna najava.

50,00 BAM

HIKING + VIA FERATA

Hiking planinarskim stazama uz obilazak utvrda iz I i II svjetskog rata te lokaliteta vojne žičare. Uspon Via Feratom „Đavolje stepenice“ do vidikovca sa kojeg se pruža pogled na stari grad Mostar sa starim mostom. Cijena uključuje usluge vodiča/instruktora.

do 5 osoba: 50,00 BAM
5 - 10 osoba: 100,00 BAM 

od 50,00 do 100,00 BAM

Zimsko

Radno vrijeme

U periodu zimskog računanja vremena ZIP LINE će raditi samo danima vikenda od 10h do 17h ako su vremenski uslovi povoljni.

Za sve koji dolaze van Mostara poželjna je rezervacija.