Skip to the content

ZIP Line usluge

Opis usluge

DJEČIJI ZIP LINE

Zip line dužine 20m isključivo za djecu uzrasta do 10 godina. Lokacija je pristupačna tako da roditelji mogu posmatrati ili po želji/potrebi pridržavati dijete dok se spušta. Cijena uključuje tri spuštanja sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora.

5,00 BAM

MALI ZIP LINE

Zip line dužine 100m pogodan za sve (djecu i odrasle) koji mogu samostalno da se spuštaju i upravljaju ručnom kočnicom. Cijena uključuje jedno spuštanje sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora.

10,00 BAM

VELIKI ZIP LINE

Veliki zip line ima dvije sajle dužine 570 i 450m i namjenjen je za punoljetne osobe težine od 50 do 110kg. Maloljetne osobe mogu koristiti zip line isključivo uz saglasnost roditelja. Cijena uključuje kratku obuku, po jedno spuštanje na obe sajle sa korištenjem opreme, asistenciju tri instruktora, te prevoz do polazne tačke.

50,00 BAM

ZIP LINE TANDEM

Za osobe težine manje od 50kg i za one koji ne žele samostalno da se spuštaju, organizujemo tandem spuštanje sa našim osobljem na velikom zip line. Cijena uključuje kratku obuku, po jedno spuštanje na obe sajle sa korištenjem opreme, asistenciju četiri instruktora, te prevoz do polazne tačke.

60,00 BAM

ABSEIL (RAPPEL)

Spuštanje užetom niz stijenu visine 30m, namjenjeno za punoljetne osobe težine do 110kg. Maloljetne osobe mogu koristiti abseil isključivo uz saglasnost roditelja. Cijena uključuje kratku obuku, spuštanje užetom uz korištenje opreme i asistenciju dva instruktora a u pravilu se izvodi nakon spuštanja niz Zip line, tako da se cijena kombinuje sa uslugom velikog zip line.

10,00 BAM

Opis usluge

DJEČIJE PENJALIŠTE

Umjetno penjalište na kamenoj fasadi planinskog doma visine 5m sa dva smjera namjenjeno za djecu uzrasta do 10 godina. Cijena uključuje dva penjanja sa korištenjem opreme i asistenciju instruktora (osiguravanje).

5,00 BAM

MALO PENJALIŠTE

Penjalište na prirodnoj stijeni visine 5m sa dva smjera namjenjeno za početnike. Cijena uključuje kratku obuku, dva penjanja sa korištenjem opreme i asistenciju instruktora (osiguravanje).

10,00 BAM

VELIKO (SPORTSKO) PENJALIŠTE

Sportsko penjalište na prirodnoj stijeni visine 30m sa 11 smjerova namjenjeno isključivo za iskusnije penjače ili za one koji su prošli obuku na malom penjalištu. Cijena uključuje prevoz, kratku obuku, penjanje za sat vremena sa korištenjem opreme i asistenciju dva instruktora (osiguravanje). Za ovu uslugu obavezna je prethodna najava.

50,00 BAM

HIKING + VIA FERATA

Hiking planinarskim stazama uz obilazak utvrda iz I i II svjetskog rata te lokaliteta vojne žičare.

Postoje 2 Via Ferata linije, lakša (Ocjena A) i srednje teška (Ocjena C) a obe izlaze na isti vidikovac sa kojeg se pruža pogled na stari grad Mostar sa starim mostom.

Via Ferata uključuje i prelazak preko visećeg mosta.

Cijena vodiča po dogovoru.

Najam opreme za feratu:

  • Kaciga i rukavice 5 BAM
  • Pojas 10 BAM
  • Ferata set 10 BAM

Opis usluge

MTB BICIKLA

Dnevni najam bicikala i opreme, za brdski biciklizam. Cijena uključuje prevoz bicikala do željene lokacije u Mostaru. Na raspolaganju je 5 bicikala.

30,00 BAM

E-BIKE

Dnevni najam električnih bicikala i opreme, za brdski biciklizam. Cijena uključuje prevoz bicikala do željene lokacije u Mostaru. Na raspolaganju su 2 bicikla.

50,00 BAM

ORGANIZOVANE TURE

Poludnevne ture u okolici Mostara sa lokalnim prevozom po potrebi. Cijena je iskazana po osobi a uključuje organizaciju ture, prevoz i usluge vodiča.

po dogovoru

MOUNTAIN DŽIP SAFARI

Cjelodnevni izlet džipom na planinu Velež (1897 m.n.m.) uz obilazak austrougarskih utvrđenja i ruševina vojnog objekta na vrhu. Sa vrha se mogu vidjeti sve planine Hercegovine a pruža se predivan pogled na dolinu Neretve te Mostar i okolinu. Također pri dobroj vidljivosti moguće je vidjeti jadransko more i ušće Neretve. Cijena je iskazana po osobi uključuje prevoz, usluge vodiča, osvježenje i korištenje dvogleda, a minimalan broj osoba je 4.

100,00 BAM

Zimsko

Radno vrijeme

U periodu zimskog računanja vremena ZIP LINE će raditi samo danima vikenda od 10h do 17h ako su vremenski uslovi povoljni.

Za sve koji dolaze van Mostara poželjna je rezervacija.