Skip to the content

Fortica bogatija za 100 sadnica čempresa i munike

Brdsko - biciklističko udruženje MTBA iz Mostara je uz financijsku podršku dm drogerie markt d.o.o. uspješno završilo akciju pošumljavanja na brdu Fortica u okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition dm drogerie markt koja se provodi u 13 gradova širom BiH.

U okviru ove inicijative implementiran je i projekt uređenja parka Fortica koji je osim pošumljavanja obuhvaćao i nabavku opreme za navodnjavanje posađenih drveća uz korištenje prečišćenih otpadnih voda iz planinskog doma na Fortici.

Nabavkom ove opreme, kao i biološkog pročistača omogućeno je dugoročno snabdijevanje tehničkom vodom za buduće akcije pošumljavanja na ovom području.

Ovogodišnji projekt obuhvaćao je sadnju 100 sadnica čempresa i munike.

Brdsko - biciklističko udruženje se zahvaljuje dm drogerie markt d.o.o. na ukazanom povjerenju za implementaciju ovog projekta i poziva sve posjetitelje izletišta Fortica da daju svoj doprinos očuvanju prirode za buduće naraštaje kroz odgovorno ponašanje i brigu o prirodi.

Preuzeto sa: Fortica bogatija za 100 sadnica čempresa i munike / Bljesak.info | BH Internet magazin

O autoru

ZIP Line team

ZIP Line team

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara osnovano je u maju 2014. godine sa ciljem promocije brdskog biciklizma, zdravog života, sporta općenito te unapređenja turističke ponude i promocije prirodnih ljepota BiH.

Sjedište udruženja

Tekija 73A 
88105 Mostar
Bosna i Hercegovina

Tel: +387-61-175-762

E-mail: info@zipline.ba

Zimsko

Radno vrijeme

U periodu zimskog računanja vremena ZIP LINE će raditi samo danima vikenda od 10h do 17h ako su vremenski uslovi povoljni.

Za sve koji dolaze van Mostara poželjna je rezervacija.